Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
RO | SK | DK | IT | RU | FR | DE | EN
A legkedveltebb magyar kertszet
AkciókHírekOázis termékekÁruházi szolgáltatásokOázis MagazinOázis webhsop
 

Akciós egynyári palánták

Már 139 Ft-tól
Oázis Egynyári pakkok

6 db-os egynyári pakk: 894 Ft 149 Ft/db (eredeti ára: 1140 Ft)
10 db-os egynyári pakk: 1390 Ft 139 Ft/db (eredeti ára: 1990 Ft)

Cserepes egynyárik tízesével

10 db. többféle egynyári virág 7x7 cm-es kockacserépben: 1390 Ft 139 Ft/db (eredeti ára: 1890 Ft)

Valami újat a ládába?

Tűző napot is kedvelők

A muskátli is a napos helyen virágzik a legszebben, ahol korábban muskátlit tartottunk ott a következő növények is jól érzik magukat:

 • Kerti verbéna (Verbena hibridek) Virágainak színskálája a fehértől a rózsaszínen és a piroson át egészen a kék és a sötétlila árnyalatokig terjed. Elterülő növények, csüngő szárúak, így kiválóan alkalmasak erkélyládákba és függőkosarakba. Napos helyeken júliustól októberig virágzik. Rendszeresen kell öntözni, de ne túl sok vízzel.
 • Bársonyvirág vagy büdöske (Tagetes patula, T. erecta) Fajtáiból mára már nagyon sokat nemesítettek. A választékban megtalálunk egyszerű és telt virágú, kis és nagyvirágú növényeket. A virág színe a narancssárga legtöbb árnyalatában megtalálható már. Létezik egyszínű és cirmos változata is. Mind virágágyban, mind kerti tálakban nagyon szépen díszít. Júniustól egészen a fagyokig virágzik.
 • Petúnia (Petunia) Tavasztól nyárig palántaként vagy akasztós cserépben vásárolható egynyári dísznövény. Csak virágzó méretben vásároljuk, megelőzve így a színekkel, virágmérettel kapcsolatos melléfogást (színe a fehértől a különböző cirmosokon keresztül a kékig változhat). A magas növésűek elé ültessünk csüngő (pendula) változatot. Imádja a rengeteg sok napfényt, de ne felejtsük el 2-3 naponta meglocsolni sem!

  Világos helyen virágzók

  Sokan azért kutatnak újabb növények után, mert a muskátlinak nem volt elég a fény. Az ilyen világos, de nem tűző napos helyekre, ezeket a növényeket tehetjük:

 • Kerti begónia (Begonia x semperflorens-cultorum) Folyamatosan virágzik májustól egészen az őszi fagyokig. Érdekes és sokszínű növény. A virága lehet fehér, rózsaszín vagy piros. 15-25 cm magas. Nagyon kedvelt növénye a virágágyaknak, számtalan helyen találkozhatunk vele. Rendszeresen kell öntözni, de a túlzott vízadagtól óvni kell a növényt. Kiültetést tekintve napos helyen virágzik a legszebben. Hogy szép maradjon érdemes az elnyílt virágokat kicsípni.
 • Pompás záporvirág (Gazania rigens) Ezüstös leveleivel még virág nélkül is díszít. Amikor pedig megjelennek rajta narancs és citromsárga virágai az egyik leghangsúlyosabb növénye lehet a balkonoknak. Ne öntözzük túl, főleg virágait óvjuk meg a közvetlen víztől.
 • Farkasfog (Bidens) Erőteljes növekedésű, dúsan elágazó balkonnövény. Álló és futó változata egyaránt ismert, sokan egymás mellé ültetik a két fajtát. Ha jól érzi magát fáradhatatlanul hozza élénksárga virágait egész nyáron. Szélnek, esőnek, az időjárás viszontagságainak kitűnően ellenáll.  Borítsunk virágba mindent! Különleges balkonládák a Webáruházban!
 • Megjelent: 2018. március 13. 03:36
  • • •

  Termékajánló:

  Oázis Muskátli és balkonnövény föld

  10 liter: 399 Ft 40 Ft/liter (eredeti ára: 550 Ft)
  20 liter: 599 Ft 30 Ft/liter (eredeti ára: 790 Ft)
  50 liter: 1190 Ft 24 Ft/liter (eredeti ára: 1590 Ft)

  Laza szerkezetű, természetes termesztő közeg. Különösen ajánlott a balkonnövényeknek, hiszen nagyobb pufferképessége, jobb vízhatása, megemelt tápanyagtartalma fontos a dús virágzás eléréséhez. 2-3 kisebb balkonládához elegendő a kisebb kiszerelés, de nagyobb ágyásokba és növénytartókba a nagyobbik kiszerelés is kevés lehet.

  Megvásárolom a webáruházban...

  Oázis Muskátli és balkonnövény tápoldat

  500 ml: 499 Ft 998 Ft/liter (eredeti ára: 690 Ft)
  1000 ml: 729 Ft 729 Ft/liter (eredeti ára: 990 Ft)

  Ahhoz, hogy a balkonládákba kiültetett növények százával hozzák virágjaikat, érdemes megfelelő segítséggel ellátni őket. A tápoldat mikroelem tartalma gátolja a hiánybetegségek kialakulását, virágzásindító és fokozó hatású. A kétféle kiszerelés lehetővé teszi, hogy eldöntsük, mennyi palántát is szeretnénk bevirágoztatni, hiszen az 1000 milliliteres kiszerelés akár egy egészen hosszú kerítésnyi szakaszra elég akár két nyáron át.

  Megvásárolom a webáruházban...

  Oázis Muskátli és balkonnövény táprúd

  30 darab: 349 Ft 12 Ft/darab (eredeti ára: 490 Ft)

  Elősegíti a lassú, hosszú időn át tartó tápanyagfelvételt, a megnövelt nitrogéntartalomnak köszönhetően a növények erőteljesebben növekednek.

  Megvásárolom a webáruházban...

  Oázis Muskátli pakk

  6 db-os álló muskátli pakk: 1374 Ft 229 Ft/db (eredeti ára: 1794 Ft)

  6 db-os félfutó muskátli pakk: 1374 Ft 229 Ft/db (eredeti ára: 1794 Ft)

  Oázis Muskátli pakk

  10 db-os futó muskátli pakk: 1390 Ft 139 Ft/db (eredeti ára: 1890 Ft)

  Oázis Balkon és muskátli trágya

  1 kg: 995 Ft 995 Ft/kg (eredeti ára: 1390 Ft)

  Felhasználható balkonnövények és muskátlifélék számára balkonládába és ágyásokba. Nitrogéntartalma segíti a növények növekedését, foszfor és káliumtartalma pedig erős gyökérzetet és tartós virágzást biztosít.

  NPK 12-6-5 (+5 MgO) EK kevert műtrágya, klórszegény

  Megvásárolom a webáruházban...

  Prémium muskátli és balkon föld

  25 liter: 1290 Ft 52 Ft/liter (eredeti ára: 1690 Ft)
  40 liter: 1790 Ft 45 Ft/liter (eredeti ára: 2390 Ft)

  Az Oázis Prémium muskátli és balkon föld, a tápanyagban gazdag humuszos föld mellett egyéb kiegészítőket is tartalmaz. A kókuszrost amellett, hogy igen könnyű, rengeteg vizet tud megkötni és tárolni, amíg a gyökereknek arra szüksége nem lesz. Hasonló célt szolgál a kertészeti perlit és a sphagnum moha tőzeg is, melyek ugyanakkor szellőssé, a levegő számára jól átjárhatóvá teszik az ültetőközeget, ami az egészséges gyökérfejlődéshez elengedhetetlen. Prémium földjeink emellett extra tápanyagot, granulált szarvasmarhatrágyát is tartalmaznak.

  • • •
  További akcióink
  Fagyott el bármi a március tél miatt?
  Még nem tudom.
  Nem, szerencsére elővigyázatos voltam.
  Csak pár dolog, nem vészes.
  Igen, sajnos :(
  Vendégkönyvünkbe várjuk kérdéseiket, javaslataikat a honlappal, cégünkkel kapcsolatban.
  Olvasson bele Magyarország legnépszerűbb ingyenes kertészeti magazinjába! A legújabb számokat áruházainkban találja meg!
  Ismerkedjen meg a növényekkel az itt található látványos videók segítségével.
   
  [ még ]

  Gardenexpo 2018

  A belépőjegyek ára levásárolható az Oázis Kertészetben!

  [ bővebben ]

  Orchidea Kiállítás a Vajdahunyadvárban

  március 15-18.(4 nap!)

  A belépőjegyek ára levásárolható az Oázisban!

  [ bővebben ]

  12. hét

  Hamarosan kezdődhet a féltve őrzött őszibarackfáink erőteljes termőre metszése, melynek befejezése után első látásra laikus számára ijesztő a borzalmas tarolás látványa, azonban ez elengedhetetlen a felkopaszodás ellen és a bő és egészséges termés érdekében. Közel egyharmadára vágjuk vissza a vázágak vezérvesszőit, természetesen külső állású rügyekre (a rügyekb!...

  [ bővebben ]

  Videólexikon Dísznövény lexikon Vendégkönyv Apróhirdetések Állásajánlatok Partnereink Nagykereskedelem Vállalati szolgáltatások
  Cégismertető       Franchise       Impresszum       Társadalmi felelősségvállalás       Dokumentumok       Dísznövény kölcsönzés
  Copyright 1992-2009 - Oázis Kertészet. Minden jog fenntartva.